Een nachtje in de gevangenis

‘Waar gaan jullie dit jaar op vakantie?’ vraagt één vrouw van de twee kletsende vrouwen in het koffiepad van de supermarkt. ‘Oh wij pakken dit jaar een hotelletje in Spanje en waar gaat jullie reis heen?’ is haar antwoord. ‘Oh wat heerlijk! Wij gaan een weekje kamperen met de kids in Frankrijk. Je weet wel, die camping waar we vorig jaar ook heen zijn geweest!’

Als je kijkt naar de gemiddelde vakantiebestemmingen van ons Nederlanders, bevatten die maar weinig creativiteit. Kamperen hier, hotel daar. Maar het is toch veel leuker om je familie en vrienden eens goed te laten schrikken door te vertellen dat je tijdens je vakantie een nachtje in de gevangenis geslapen hebt?

Slapen in een “gecrashte” Boeing 727

In het hotel Costa Verde in Costa Rica kun je slapen in vintage Boeing 727 uit 1965 waarvan het lijkt alsof hij gecrasht is in de jungle. Voordat de 727 de functie ‘suite’ kreeg, vloog hij voornamelijk naar Afrika en Colombia. Alsof een vintage vliegtuig die omgebouwd is als een luxe suite nog niet gaaf genoeg is, hebben ze het vliegtuig ook nog eens zo geplaatst dat je volgens het hotel het gevoel krijgt dat je door de jungle heen vliegt. Daarnaast kun je na het avondeten heerlijk genieten met een glas wijn op een van de vleugels van het vliegtuig – beide omgebouwd tot terras – waar je uitzicht hebt op de zee. Waarschijnlijk brengen de bijzondere buren (apen en luiaarden) je ook nog wel een bezoekje tijdens je verblijf. De prijs die je moet betalen voor deze unieke ervaring is omgerekend zo ongeveer 190 euro per nacht.

Een nachtje in de gevangenis?

Zou je ooit wel eens in een gevangenis willen slapen maar heb je draag je liever niet de consequenties hiervan? Dan is het Jailhotel in Zwitserland misschien iets om eerder te overwegen dan een overval op het dichtstbijzijnde benzinestation. Je slaapt dan namelijk in een echte historische gevangenis uit 1862 waar men 135 jaar lang allerlei vluchtplannen beraamde om te ontsnappen aan een nachtje cel. Om tegenwoordig vrijwillig een nachtje in deze cellen te kunnen slapen, moet je wel zo’n 130 euro per nacht betalen.

Kamperen op het dak van het hotel

Kampeerders zijn misschien ook wel eens toe aan iets origineels. Over een sompig grasveld wandelen met je wc-rol in je hand word je misschien ook wel eens zat? In Kaapstap, Zuid-Afrika, kun je kamperen maar tegelijkertijd ervaren hoe het is om te slapen op het dak. Hier hebben ze namelijk zeven caravans op het dak van het hotel geplaatst voor de mensen die willen genieten van een nachtje op een ongebruikelijke plek. Vanaf het dakterras heb je namelijk prachtig uitzicht op de bekende Tafelberg van Kaapstad.

 Om de van origine Amerikaanse caravans nog eens extra bijzonder te maken, zijn ze van binnen allemaal ingericht met een bepaald thema door lokale architecten en designers. Zo heb je bijvoorbeeld een Afro-junk thema maar ook eentje die ingericht is in de stijl van Dorothy van de Wizard van Oz vol met stippen. Niet alleen het trailerpark op het dak is uniek aan het hotel, ze hebben namelijk ook een bioscoop op het dak en een prachtige lift uit de 19e eeuw. Voor een nachtje op dit bijzondere caravanpark betaal je in het hoogseizoen zo’n 140 euro per nacht.

In welk van de bovenstaande hotels zou jij wel eens een nachtje door willen brengen?

Liefs,

Roos

Bron, bron, bron, bron, bron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>