Waarom ik van het openbaar vervoer hou?

Nu ik weer studeer, reis ik heel vaak met de trein naar lalalaLeiden. De meeste mensen klagen, schelden en tieren als het gaat om openbaar vervoer, maar je hebt altijd een vreemde eend in de bijt. Hiermee refereer ik natuurlijk naar mezelf! Met de trein reizen vind ik stiekem superleuk. Tenzij het -10 is, het sneeuwt, ijzelt of regent, er blaadjes op het spoor liggen, de trein een kwartier moet wachten vanwege een verdwenen conducteur of andere lange onnodige vertragingen. Dus sommigen zullen zeggen: bijna nooit dus…

Maar goed, ik vind met de trein reizen dus leuk. Nu hoor ik aan de andere kant van dit scherm letterlijk je hersenen kraken en denken: WAAROM ROOS?!
Misschien komt het doordat ik vorig jaar negen maanden afgezonderd geleefd heb door het ziek zijn, of misschien komt het door mijn grote fantasie. Maar zet mij op een trein van Groningen naar Maastricht en ik vermaak me wel! Lekker naar buiten staren terwijl het landschap in sneltreinvaart (ha ha) voorbij schiet, verdwalen in je eigen gedachten, mensen kijken op het station, het kleffe stelletje voor je, bedenken waar de oude vrouw schuin tegenover je heen gaat… HEERLIJK!

Wat ik ook zo mooi vind aan het reizen met de trein zijn de spontane ontmoetingen. Ik ben een trouwe volger van ‘Hartstocht in de Trein’-Facebookpagina zodat ik lekker weg kan zwijmelen bij heerlijke verhalen van stuntelige dames en heren in hun zoektocht naar de ware liefde. Het reizen in de trein brengt mensen bij elkaar. Of het nou is om gezamenlijk te mopperen over een defecte trein en die ellendige vertragingen, of om gewoon eens een gesprek aan te gaan met een wildvreemde. Iedereen die met jou in de trein zit heeft een verhaal. De ene is op weg naar zijn ware liefde, de ander heeft een belangrijke sollicitatie en weer iemand anders heeft een belangrijk tentamen. Op een of andere manier fascineert het mij; Zo veel mensen bij elkaar in een trein met uiteindelijk dezelfde bestemming..

Liefs,

Roos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>