DEAR DIARY | Feesteditie!

Daar is ‘ie weer: DEAR DIARY. Hij is eventjes weg geweest maar nu ik weer met meer structuur kan gaan bloggen, blaas ik deze rubriek nieuw leven in! De persoonlijke verhalen vielen altijd erg goed in de smaak en daarnaast vind ik het gewoon heel erg leuk om foto’s en belevenissen met jullie te delen! Deze week begin ik gelijk met een special, namelijk een feesteditie. Nu we allemaal weer op school of op het werk te vinden zijn, voelen kerst en oud en nieuw al weer heeeel erg lang geleden. Daarom neem ik jullie mee op een klein tripje zodat we ons allemaal nog even kunnen herinneren hoe heerlijk deze dagen wel niet waren! Vandaag een overzichtje van de afgelopen ruim twee weken.

dear diary 3

Vlak voor de kerstvakantie had ik twee tentamens maar helaas was ik helemaal uit de running die dagen. Ik was namelijk ziek en ik had heel veel slaapproblemen. De ene nacht sliep ik twee uur, de nacht er op drie uur, de nacht daarop weer twee uur… Voor iemand die chronisch ziek is, is dat echt KILLING. Huilend lag ik in bed omdat ik weer niet kon slapen maar zo moe was. De kerstvakantie kwam op en perfect moment! Helaas kon ik dus niet heel erg veel leuke dingen ondernemen omdat ik vooral  even moest bijslapen en opknappen. Bij ons is het eigenlijk wel een traditie om vlak voor kerst naar een tuincentrum te gaan. Zonder een bezoekje aan het tuincentrum is het voor mij geen kerst hoor! De maandag voor kerst stapte mijn vader en ik in de auto voor leuk rondje Intratuin.

dear diary 10

Eerste kerstdag kwamen mijn opa en oma op bezoek en hebben we heerlijk luxe gegeten. Denk hierbij aan wild zwijn, kalkoen, gevulde aardappels uit de oven en nog veeeeel meer lekkers. Het hoogtepunt van de avond was toch wel mijn strawberry cheescakejes in muffinvormpjes met een bolletje ijs. Ik ben niet zo goed in de borden mooi op maken en uiteindelijk leek het meer op een valentijnstoetje maar dat maakt niet uit. Het is met LIEFDE gemaakt (zoals je wel ziet) en het was echt suuuuper lekker! Ik ga ze zeker nog een keertje maken.

dear diary1

De  dag erna ging de hele familie naar mijn oom en tante toe om daar deel twee van veel te veel en veel te lekker eten van start te laten gaan. Ieder gezin had een taak: de ene zorgde voor de drank, de ander voor de hapjes en wij waren verantwoordelijk voor de toetjes. En laten we die nou net vergeten… Oeps… Gelukkig was er heeeel veel eten waardoor niemand de toetjes überhaupt gemist heeft.
Het was echt een super gezellige dag met veel leuke gesprekken, lekker eten en fanatiek spelletjes spelen met mijn neven en nichten. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk spel voor een groep, probeer dan het spel ’30 seconds’ eens! Gezelligheid is dan namelijk gegarandeerd en iedereen wordt er echt bloedfanatiek van.
dear diary3

Een andere traditie rond de feestdagen is een gezellig diner met mijn vriendengroep. We hijsen ons dan allemaal in nette kleren en maken het dan gezellig met lekker eten. Dit jaar gingen we bij mij thuis gourmetten. Ondanks dat ik gourmetten heel erg leuk vind en ik die avond heel veel lol heb gehad, viel het toch wel heel erg tegen hoe veel moeite het me kostte. Je denkt altijd: lekker makkelijk want iedereen gooit zelf z’n eten op de plaat. Maar het snijwerk, het klaarzetten, het afruimen, het afwassen, alles in goede lijnen laten lopen en de honderd bakjes die je gebruikt…  Daarnaast deed mijn fotocamera het ineens niet en ging het brandalarm zo’n tien keer af…  STRESS. Waar zijn je ouders wanneer je ze nodig hebt, haha!

dear diary2

Maar na drie dagen kerst was ik nog niet klaar met alle gezelligheid. Vlak daarna was het natuurlijk oud en nieuw  waarbij je alles weer dunnetjes over kan doen. Dit jaar heb ik mijn eigen oliebollen gebakken en ik kan je zeggen; dit was niet echt een groot succes haha! Maar na wat gestuntel smaakte ze uiteindelijk wel goed. Daarna heb ik me snel omgekleed en mijn spullen gepakt wat we zouden gaan logeren bij familie in het noorden van het land. Hier hebben we weer heerlijk gegourmet (gelukkig nu met iets minder chaos) en gingen de wijntjes er bij mijn familieleden er wel prima in (wat weer erg grappig en gezellig was voor mij). Mijn ooms en tantes werden lekker losjes en om half 12 moesten we ineens gaan sjoelen. Ieder nuchter persoon weet dat je dat niet red voor 12 uur wanneer je met tien man bent… Maar ach, we moesten perse sjoelen!
Om 12 uur luidde we het nieuwe jaar in met veel gelach en champagne. Op naar een nieuw jaar met veel liefde en geluk!

Tja…
En nu is het harde leven weer begonnen! Na oud en nieuw heb ik vooral de tijd genomen om een beetje op te laden zodat ik er weer helemaal tegen aan kan in het nieuwe jaar! Het viel maandag nog wat zwaar maar ik ben deze week weer vrolijk te vinden de collegezaal.

Hoe waren jullie feestdagen?

Liefs,

Roos

 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>