Blog in het zonnetje | Van hobby tot mijn beroep!

Het weer tijd voor een van mijn favoriete rubrieken op mijn blog, namelijk: Blog in het zonnetje. Vandaag stel ik Renate van Witblog aan jullie voor. Renate is iemand met een passie voor theater. Ik vind het altijd erg leuk om mensen te spreken die zo’n grote passie en hier helemaal voor gaan. Zelf ben ik ook ongeveer zes jaar lang (tot dat ik het niet meer kon) met veel liefde bezig geweest met theater(maken). Daarom vind ik het echt prachtig dat Renate van hier haar beroep van heeft gemaakt want in dit soort tijden vergt dat naar mijn idee een hoop lef!

Naamloos

Stel jezelf eens even voor?

Ik ben (muziektheater) dramaturg*, anglofiel, 28 jaar, woon in Den Haag, samen met het liefste vriendje dat er is en een bak vissen. Ik hou van reizen, Stephen Sondheim musicals, Disney, vintage, fotograferen, vintage foto’s verzamelen, Oscar Wilde, kostuumdrama’s, Agatha Christie, Apple producten, goede verhalen en swing jazz.

*een dramaturg kan veel taken vervullen maar meestal komt het er op neer dat een dramaturg de rechterhand is van de regisseur. Iemand waar de regisseur mee van gedachte kan wisselen. Ook worden dramaturgen vaak beschouwd als een eerste toeschouwer, iemand die zijn ongezouten mening geeft over wat hij wel en niet goed/leuk/interessant aan de voorstelling vond. Zo kan een theatermaker de voorstelling nog aanpassen n.a.v. de feedback voordat publiek en recensenten de voorstelling zien. Wanneer dat van toepassing is, is de dramaturg ook vaak degene die historisch vooronderzoek doet naar de tijd waarin de voorstelling zich afspeelt of de historische personen die in de voorstelling voorkomen.

Urban D' Pictures_30 bijgesneden

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Oei, waarom ben ik ooit begonnen met bloggen? Ik heb eigenlijk geen idee meer waarom het me leuk leek maar ik weet nogal wel op welk moment ik beslissing maakte om te beginnen. Voor ik met mijn huidige blog begon heb ik kortere periodes blogs gehad. Maar waarom ik die begon weet ik ook niet meer. Vlak voor ik met mijn huidige blog begon startte ik de blog, BubbleBath, die ik bijhield tijdens mijn zangstudie (zie foto) in Bath (Engeland). Een tijdje na mijn terugkeer naar Nederland las ik waarom Solanah van de blog Vixen Vintage ooit begonnen was met bloggen (om iets te doen te hebben op vrije avonden) en toen dacht ik: “wat een logisch idee eigenlijk”. En toen ben ik met ‘Wit, the secret diary of an anglophile’ begonnen.

Wat is je grootste uitdaging op het gebied van bloggen?

Soms vind ik het een beetje demotiverend als ik zie dat ik weinig volgers heb. (Zo ben ik deze week 3 van m’n 9 volgers op bloglovin’ verloren, de meeste volgen via rss. Maar toch.) Maar aan de andere kant ben ik blij dat ik de vrijheid heb om de berichten te plaatsen waar ik zin in heb, zonder dat hordes mensen me dat aanrekenen. Wat ik wel altijd leuk vind om te ontdekken is dat m’n posts veel vaker worden gelezen dan dat ik volgers heb. Dus ik heb het idee dat veel van mijn lezers niet echt rondhangen in de blog community. Het schrijven van theaterrecensies is geloof ik ook niet zo hip in blogland, hihi.

Wat zijn de onderwerpen waar jij graag over blogt?

Theater (vooral musicals in Nederland en Londen), geschiedenis en reizen (die 2 laatste vormen in veel blogberichten een combinatie). Maar soms blog ik ook ineens over een vintagemarkt of een film die mooi vond. Toch houden bijna alle blogberichten (hoewel soms zijdelings) wel verband met 1 van die 3 onderwerpen.

Wat is een van je mooiste ervaringen in je carrière als dramaturg?

De mooiste ervaring is denk ik nog steeds toen ik in het publiek keek naar de eerste voorstelling van de eerste voorstelling die ik produceerde. (zie foto onderaan) Ik had het stuk uitgezocht (de musical Rex), mijn beste vriend gevraagd mijn zakenpartner te worden, een regisseur gevraagd, de rollen gecast en zo tot en met het kleinste detail invloed gehad op hoe de voorstelling waar ik naar zat te kijken was ontstaan. Ik was heel erg blij met het eindresultaat en was ongelofelijk trots op iedereen die daar een bijdrage aan had geleverd.

Tot slot

Dankjewel Roos dat je witblog.nl in het zonnetje hebt willen zetten en bedankt ook voor de leuke vragen! Ik wens je heel veel plezier en succes met je blog en hoop dat je er nog lang mee door gaat. Ik vind je blog in elk geval erg leuk om te lezen.

_DSC7282

Ben jij een enthousiaste blogger en wil je graag wat meer bezoekers, een keertje samenwerken met een andere blogger of het gewoon leuk vind om in de spotlight te staan, dan is deze mogelijkheid er natuurlijk ook voor jou! 
  • Stuur mij een mailtje naar het volgende adres: bloginhetzonnetje@keytothefuture.nl
  • Vertel waarom jij en jou blog (of de blog van iemand anders) het verdienen om eens in de belangstelling te staan.
  • Volg mij via Bloglovin (geef dit ook even in het mailtje aan)
  • Bedenk iets wat je voor mij terug zou kunnen doen :-)
Ik kijk erg uit naar je mailtje!

Liefs,

Roos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>